20091231

Selamat Tahun Baru 2010 ! Happy New Year 2010 !


Happy New yearr ! Weeho ! Okayy kawan kawan now kita dah masuk tahun baru,so azam pon kenalah baru jugak enn.macam aku azam tahun ni SPM wooo ! Hope aku akan buat yang terbaik untuk Spm tahun ni ! So korang2 ni doa2kan lah aku berjaya untuk Spm tahun ni yeahh ! bak kata orang2 lain Spm tu masa depan,yeaahh lah masa depan lah tuu.and aku nak mintak maaf kalau2 aku ada buat salah atau silap ke untuk tahun 2009 yang dah berlalu ini.maafkan lah aku yee.hehe :D now 2010 make it this year will be Great year untuk kita ! Yeayyy ! :D
p/s : Gudluck yang ada Exam besar tahun ni ! Say selamat datang tahun 2010 ! :D

20091228

Kembali kembali kembali !


Assalamualaikum dan salam sejahtera,Haha macam nk bagi ucapan pulak aku nii kan.harr harr,hello blogspot ! Im back yaww ! Haha yeaahh aku kembali untuk mengUpdate blog ni setelah 1 kee 2 minggu tak update,ahaa agak lama jugaklah kan Almaklum laa aku ni kan agak busy sikit ecceehhh haha,bukan apa lagi pon skrg ni jarang onl dah pasal banyak banyak banyakk lahh frust ! Hahaha gerekk bukan?Haha entah lah sometimes aku rasa bila masa aku tk online selama ni,aku duduk kat rumah dah macam orang tak tentu arah dah macam orang sakit jiwa korang tahu?Haha haihh entah lah den pon tak tau nak buek camno lagi nii aaaa banyak fikiran nii harr harr,kalau nak tahu lah muka aku frust ya amat tahap tak ingat dunia nii lebih
kurang macam muka baby kat atas tu lah,ahaa takdalah sebijikk tapi ada lah iras2 macam tu haa
Muahaha,gerekk kan kan?harr harr.banyak masaalah yang aku perlu lalui ceehhh haha,sometimes aku rasa macam susah pulak hidup ni kalau macam ini lah jadinya kan kan,ayayayai.tapi takpalah biarkan jee. weeee :D





All rite aku sekarang kembali normal setelah 2weeks aku jadi GILA kejap,ahaa so sempena nak dekat tahun baru ini aku nak mulakan hidup yang baru Insya-Allah aku boleh buat.so aku nak buang segala yang keroh ke kotor kee apa kee haha dan ambil yang jernih,dan dan tahun baru nanti maybe ada 1kerja yang mungkin kepala,sendi2 badan dan jugak saraf2 otak yang diperlukan utk menghadapi EXAM yang orang kata menentukan masa depan itu,ahaa aku yakin if orang lain boleh takkan aku tkboleh kan harr harr.so apa apa pon wish gudluck to Ammar Ar Rasyid ! Haha



p/s : Maaf kepada semua pembaca sebab dah lama tk update ini blog,ahaa :D

20091218

Bola Dipadang Semalam main 'Gereekkk'


4.45 petang : Aku di rumah tengah online rasanya,ahaa tiba2 dapat txt dari taa katanya 'Maa harini main bola tak?' aku pon berkata ' aaaa aaa main main nanti aku datang padang' terus aku online sampai lah pukul 5.15 gitu.si taa suruh ke padang.ahaa yee tuan haithar aku datang ni tak sabo2 kau.haha,so petang semalam aku bermain dengan 6 lawan 7 haha.Team aku adalah martin,haziq,kannan,aku,saha,khai,abang polis.team lawan aku adalah team abang aku sendiri si Amir Haha team diorang ada 7jugak Haitar , anel , aidil , amir , acap , mike dengan si budak mana entah haha.so main semalam mcm biasalah,mula2 diorang leading dulu 2-0 haha terus kita orang semangat aku,saha dengan si khai buat strategi haha kita orang main pass pass dengan statik si khai main belah kanan aku main tengah terus main counter attack pastu turun balik jadi Center Midfield haha.aku aaa kot yang agak main terok semalam banyak posisi aku main,si saha main center midfield jee sebab dia jadi bahan kita orang nak gol sebenarnya.dia kan suka main rembat dari tengah,amik kau kasi padu semua dia haha,kita orang setting dia untuk gol lah haha.so semalam main2 menang lah 8-6 haha weeho ! Haha. Balik aku dengan perasaan happy mood Muahahaha :))



10 malam : Aku on kan pc untuk Online ahaa.bercommentho2 lah kan apa lagi sampailah pukul 12 aku terus off sebab dah letih sangat kot ahaa.padahal laparr haha aku ke dapur tengok2 nasi ada tapi lauk ibu dh masuk peti ais pulakk addoii baru nak makan.ishh ! Haha.so aku ke bilik aku dengan rasa bosan aku tgk Hbo kejap aaaa 'Wanted' ulangan lagii ayoo aa tgk je lah kejap sampai pukul 1 ahaa,then bosan terus aku bermain ps2 ahaa apa lagi Fifa10 lah sambung Manager Mode ! haha main punya main jam dh pukul 2 terus aku off,tiba2 handphone aku berbunyi ahaa ada sayang saya cal lah ! Hahaa.then gayut lah dengan Dia sampai pukul 2.20 gitu,ehee lama tak cal saya kan kan awakk?hahaha masa tu dia tengah sedih2 kot aha kasihan sama dia haha.aku lah yang telah mengeringkan air matanya itu hee :) so berbual lah kita orang bla bla,dan time untuk tidur aku dah ngantok gila dah haha so ZzzZZzzzz The End :D
p/s : Team amir kalahh Muahaha :)) To Dia : Yang kali kalau nak sedih2 cari saya lagi tau HAHA

20091217

Salam Maal Hijrah


Pertama sekali aku nak mengucapkan Selamat menyambut tahun baru tahun islam,okay sekarang kita dah masuk tahun baru iaitu Bulan Muharram.di tahun yang baru dan di bulan yang indah ini sama samalah kita seluruh umat islam berubah menjadi sesuatu yang buruk kepada yang baik,yang baik ke lebih baik insya-Allah.so tingkatkan lagi ilmu-ilmu yang boleh dipelajari dan jangan lupa pada yang Esa :) so apa apa pon Happy New Year ! Selamat Tahun Baru ! Weeho ! :D




All rite now aku nak cerita sikit semalam Haha.Semalam aku keluar ingat2 nak tengok avatar then tiket memang dh book awal.lepas tu semalam aku,wan,syaril,dengan cikgu izra keluar lambat kot.ahaa lepas tu jam pulak.sampai2 je sana mintak tiket then abang tu ckp tiket dh cancel arr bro ! Ahaa aku ngan syaril terrgelakk Wakakaka.so takpalah next week jee kita orang tengok.
So aku dgn budak2 ni dibawalah pusing pusing dengan cikgu izra,ahaa cikgu pergi tempat lain auw kita orang pergi buat photoshoot sendiri Harr harr.tapi okay lah semalam not bad.haha
Okayy aku pon balik sampai ke rumah yeahhh Malaysia Vs Viethnam final ! Weeho ! haha tengok punya tengok hoorraaayy ! Cayalah beb Malaysia membelasah viethnam 1-0 ! HAHA
Glorious Malaysia ! haha okay lah emas milik kita ! Go go go ! Haha so apa apa pon aku mengucapkan tahniah kepada pemain2 bola sepak malaysia ! Hope boleh lah terus maju kehadapan ! dan kepada atlet2 malaysia yang lain jangan lupa pulang ke malaysia membawa pingat Emas ! Yeaah ! Haha Malaysia Boleh ! Haaa

p/s : Si wan asik merajuk jee dalam kereta kena buli dengan 3manusia HAHA,Malaysia Boleh ! :D

20091216

Keriangan cerita semalam

12 tgh hari : Aku bersiap siap kerana diajak oleh ibu untuk datang melawat nenek dihospital.ahaa i think i should go sebab aku pon takpernah pergi tengokkan sejak beberapa hari dia di hospital :) so aku pon bersiap siap dan terus keluar ke rumah,sebelum ke hospital ibu ajak makan dulu ini kerana perut anak beranak ini sudah kelaparan.Ohoo then kita pon makanlah di restoran yang berdekatan dikawasan rumah.Aku makan nasio campur dengan ibu.then air macam biasalah kan Air Teh bunga Haha.so lepas dah makan2 semua aku dan ibu terus keluar dari tempat restoran dan menahan teksi.terus ke hospital sultanah aminah :) Ahaa dia kat block C hehe tingkat 2 kot tak silap.ahaa.

Then sampai je kesana nampaklah nenek.ohh ramai jugak yang ada kat situ heh?ahaa ramai perempuan laa yg menjenguk.lelaki pon pakcik2 je har harr.so nenek sorang je yang kena sakit kencing manis dekat situ.then yang lain2 sebelah semua kena sakit buah pinggang kata ibu :) so aku pon stay sana sampailah pukul 2.15 gitu :D then ibu cakap if nak balik,baliklah :) all rite aku pon terus keluar jalan terus ke bustop dan naiklah bas.sampailah ke taman tampo indah :D

Setibanya dirumah aku tengok si amir ni baru balik kerja kot pagi tadi.then dah main game?haa?kau tak tidur apa weh?Haha,suka kau lahh.then aku pon onl onl dan terus Online.ahaa.dalam2 online tu.Comment2lah dengan Nur Asyiqin Ishak Ahaa syiqin cakap dia nak wc.Ahaa?Wc?Haha ohh a'ah enn?you merajuk sebab takpernah wc dengan i.i wc dengan orang lain dengan you je tak kan?eleehh merajukk konon HAHA :P so aku pon onl lah ym dan terus membuka wc.Hahaa




Nak tau tak si syiqin comment dekat si haitar cakap dia tengah wc dengan aku.si haita kata dia jeles.HAHA aku apa lagi kesian kat adik aku sorang tu,terus aku cal dia.Cakap 'weh kau kalau nk dtg rumah jom lah wc skali dengan si syiqin nii.ahaa nak tak?' Haha dia pon tak sampai 5minit berdesoooppp terus sampai kerumah aku Haha.cepat jee kau.so kita orang bertiga wc wc dan wc haa.amik amik gambar semua haha si taa ni malu2 pulakk harr harr.atas tu lah antara gambar2 poyo kita orang Muahaha.

Kita orang webcam rasanya dalam 1jam lebih kot.haha then pukul 5 haitar pon gerak balik kerumah sebab katanya ada kelas tusyen ohh okayy :) so ber byebye lah dengan si syiqin tu.haha.Then aku pon terus chat dengan syiqin.ahaa nak tau tak.lepas je haitar balikk kan,kita orang cal cal kat ym whoaa selama 55minit Harr harr bercakap2lah aku dengan syiqin tuu ahaa.bermanja2lah kita orang nii.wakakaka.Tapi bestlah semalam sampai pukul 6.30 dia pon offl sebab dia kata,'Amar ! Ayah i dah balik kena offl sekarang ! Haha' Haa haa okayyokayy byee tc :) so aku pon off lah pc dan terus ke sebelah makan makan dan makan Haha The End :)

p/s : Nenek Alhamdulillah sihat :) , Berbual dengan syiqin best Ahaha :P

20091215

Menonton Movie 'Papadom' di Youtube





Selasa 9.30 a.m. : Aku bangun awal hari ini,entah kenapa harini pagi sungguh segar badan aku kira macam fresh jee haha Alhamdulillah berkata di hati aku :) duduk dirumah berdua bersama abang amir dia juga keluar pagi itu untuk membeli sarapan,tetapi kembalinya dia dirumah dengan membawa kawan bolanya,Khai namanya :) so aku masuk ke bilik sebelah dan terus menghulur jari aku untuk menekan button ON di Cpu.Aku pon apa lagi teruskan untuk membuka Myspace,Facebook,Ym-Ing macam biasa.maklum lah cuti ni if duduk rumah nak buat apa lagi kan ehe :) Tidak lama kemudian aku rasa macam kebosanan kejap.ahaa rasanya aku nak tengok kat youtube cerita apa yang ada best2.so bukak then ternampak 'Papadom' Ahaaa?ini gerek nii sebab takpernah tengok pon cerita ni.aku pon load kan lah dulu cerita tu.ahaa.then sambil tengok cerita tu sambil aku membalas comment2.

Cerita Papadom ni agak tersentuh hati aku kot.ahaa sebab cerita mengenai seorang ayah yang bersusah payah menjaga anak dia sehingga anak dia masuk college pon ayahnya ikot.Haha.tapi agak Kelakar,sedih dan Terhibur lah bila tengok cerita dia.Yes Congrats to Adflin Shauki yang membuat cerita ni,dan dia juga pelakon cerita ni Haha :)


Selasa : 3.24 p.m. : Ke sebelah dan bermain Ps2 haha game yang kita orang berempat main adalah,Naruto,CarRace dan juga last sekali Fifa10 Yeahh fifa10 aku lah raja enn HAHA then terus lawan lawan,Aaa ni nak cerita sikit.kawan aku ni Tajesh namanya dia ni menang dengan aku masa first game 3-0.then punyaa berlagak dia perli aku cakap 'alaa amar kau nooby lahh ! Hahaha aku apa lagi terus diam dan diam.Then aku repeat balik lawan.haa Amik kau 5-0 ! Aku bantai kau balik ! Kau ingat power sangat apa kau?aku tadi amik Man City jee.dah skrg aku amik Arsengal menang dgn kau ! Wakakaka,kau lah Noob ! HAHA habis je main diorang semua blah bermain bola.aku tak kot duduk rumah tengok tv jee sebab tengok kat luar cuaca nak hujan jee enn ehe :) The End


p/s : Tersentuh hati aku bila tengok 'Papadom'. ehh ehh saha kau tak power ! Hahaha

20091214

'Semalam'


Tengah hari aku menerima panggilan dari kawan yang bernama Tajesh.aha dia ajak main futsal di Apollo.aku pon rasa macam fuyooo gilaaa jauhh wehh,tapi aku sebenarnya taknak pergi.habis disebabkan dia belanja keseluruhannya tambang balik dengan court.aku pon setuju.harr harr :D

So keluar rumah dan terus ke apollo menaiki kereta kawan.so aku pon macam fresh sikit harini enn.ahaa pukul 3 rasanya baru main kot.ahaa,so lawan dengan macha2 tapi ada lah sorang dua melayu harr harr,si martin jadi keeper macam hampeehh.ahaa so aku main keeper lama.then bolos ada laa 3 ke 4 gol.tapi kita orang menang rasanya 15-14 Haha.sikit jee tuu.Hee :)

Balik naik kereta sampai terus kerumah,ahaa?nak main bola lagi petang kat padang?Insya-Allah aaa aku malas kot rasanya pukul 6 baru aku keluar ke padang tgk kejap2 jee.



All rite malam,macam biasa kalau tak tau nak buat apa selalunya Pc akan dibuka melayan Myspace,Facebook,Ym-ing dan dengar lagu.Haaa.sambil2 tu ada lah pulakk bedah ckp Tgk tv Malaysia dengan Laos dah berapa kosong.Haa?sejak bila malaysia masuk Semi Final?Hahaha.maklum laa jarang tgk bola sepak malaysia nii hee :) so tengok lahh ahaa boleh tahan laa diorang main,full time 3-1 Yeahhh glorious Malaysia ! haha masuk ke Final jumpa Viethnam rasanya kan?Haaa

Malam aku onl rasanya sampai pukul 1kot ahaa malam tu jugak webcam dengan si eyka ni kejap hee :) tu laa gambar wc aku ngan eyka tuu hee :) so aku agak letih malam tuu,dan off pc,aku tengok tv rasanya cerita apa heh?alaaa doctor apa ntah kat Hbo,yeahh gf aku ada Jessica Alba.Haha.then pukul 2pagi barulah aku membuta :) The End


p/s : Ada ubat sakit pinggang tak? HAHA

20091213

Nenek Masuk Hospital ?

Semalam aku bangun lewat rasanya,i think abaout 12.30 gitu lah then mandi2 solat dan terus onl sebentar,lepas je aku off ibu urut2kan nenek dalam bilik,nenek rasanya macam kurang nafas kot dia ada kencing manis,so macam semalam dia nafas kurang jee.lepas je dalam pukul 2lebih gitu aku disebelah makan sambil menonton X-Men dan sambil2 tu Cik Zarren datang,dia ni kira uncle bola aku lah sebab dia refree kat singapore sana.ahaa dia adik ibu aku :) so dia datang tengok nenek,sambil2 tu anak dia bersama dengan aku tengok tv,so aku pon rasa macam nenek ni bercakap sorang2 jee enn macam sakit kot hmm,lepas je tu dalam pukul 4 ada lagi pulak yang datang abang ashik dengan familynya,haa dia ni dari s'pore jugak abang sedara aku,datang melawat nenekk,ish ish then nenek macam dah teruk sangat lepas diorang bincang2 kena lah jugak bawak ke hospital sebab macam dh teruk kot.Ahaa sebelum ni ke hospital jugak sebab kaki nenek dah teruk rasanya.dulu masuk hospital kat s'pore then dihantar ke rumah aku untuk dijaga.then cik zarren,Ibu dengan ayah hantarlah naik kereta pergi hospital,mmg dh susah sangat sebab dia kena baring jee selalu kalau nk pon kena bwk guna kerusi roda.lepas tu hantarlah kehospital :)



Wuaahhh lepas je nenek baru hantar ke hospital tuu enn.aku rasa aku ditinggalkan kat rumah sorang2 jee Haha sebab amir keje,si abang kl nun jauh disana,haiyo.so aku ditinggalkan bersama isteri cik zarren dengan anak2nya.teksi berwarna merah datang.aku pelik siapa pulak yang datang ni?Ohh Kak Anur dan Kak Shahida datanglah dengan family,rasanya nk tgk nenek jugak ni.Aiyoo korang tahu rumah aku semalam rasanya ramailah jugak orang.tapi takdalah ramai mcm gambar kat atas tuu.kalau penuh ramai mcm gambar kat atas tu maut lah menimpa aku enn Harr harr.so nenek dah selamat hantar ke hospital now kalau nak jumpa silalah ke Hospital Sultanah Aminah,Johor Bahru,wad berapa saya tak pasti yee.tanya ibu saya.HAHA
p/s : Hope Nenek cepat2lah sembuh yea :) Aminn :)


20091211

Tiada Credit selama 5hari !

Beginilah rupa hanphone aku yee kawan2.taklah mahal mcm handphone korang tuu.Harr harr :)


Aku menyeksa kot sebab hari ini masuk hari ke5 handphone aku tak diTopUp lagi.huiyo gila kau bosan tahap tak ingat aku,bila 1hari tu aku hanya dapat onl dan pandang pc,adakalanya juga aku hanya duduk didepan tv menonton tv dengan tidak membuat apa2 baring dan betul2 focus ke arah tv,selalunya aku akan mengapai hanphone aku yang tak seberapa tu untuk dijadikan aktiviti sementara,then selalunya aku akan txt if aku betul2 bosan,but now 5days aku tak topup.whoaa menyeksa kot tak txt dengan siapa2,haiyoo sungguh2 bosan.so kepada kawan2 sory lah if aku tk rply txt ye seperti Ameera diana,Hadirin.Ira, dan lain2 Harr harr.


p/s : Ibu oh ibu,kasi lah adik rm5 pon jadi lah.nk topup Hahaha !

20091209

Hari Ini Punya Cerita


Syaril ajak ke bandar esok so aku pon book tiket untuk 3orang esok(Rabu) Aku,Syaril dan si Tuek.all rite kita orang book tiket cerita 'My Spy' Haaa agaklah kan,aku pon melayan sahaja :)

Pagi hari ini aku bangun awal untuk mengemas rumah,eh kejap awal ke?Hahaha rasanya aku bangun dalam pukul 10 kot,kejap Ameera diana sory tau amar dpt txt meera tapi amar sambung tidur baliklah hehe :) then aku bangun tengok2 je kat bilik sebelah amir tengah membuta Haha.ohh dia baru balik kerjalah so dia tidur bilik ni.okay :) aku pon vacium rumah,bukan apa ibu suruh kot sebab nenek nak balik rumah so ibu suruh kemas rumah,ahaa aku pon vacium rumah mengemas bilik dan sebagainya :) then dalam pukul 11lebih macam tu aku txt syaril,cakap dia nak gerak pukul brapa?dia kata nanti aku datang amik kau,hmm okayy.

Pukul 12.40 si syaril datang amik aku dengan motornya bawak aku kerumahnya dulu,kata dia Cikgu Izra pon nak ikot.Haaa?aku kan book tiket utk 3orang je weh ! dia nk duduk mana?haha,pandai2lah dia.aku pon lepak rumah syaril kejap.then dalam 30minit macam tu aku dengan si syaril ni turun naiklah kereta cikgu izra yang bersama dengan si tuek.

Setibanya aku di lot parking,kita orang berempat terus masuk ke dalam, bangunan cs tu,si tuek ni kelaparan tapi duet bwk ciput wakluuu.then aku dengan syaril ke level 7 utk mengambil tiket yang dah aku booking malam tadi,so si tuek dengan cikgu ke mcd makan.so kita beli jugak tiket utk cikgu tapi hujung2 arr HAHA.lepas tu aku terus ke kedai buku dengan syaril dan terus ke mcd tunggu si tuek ni mencekik,suka la kau cikgu belanja heh?Ahaa.aku,tuek dengan syaril ke atas terus masuk panggung.cikgu kendian jee.Haha.okay My Spy ceritanya sangat memperAksikan lawak lawak jenaka yang agak Buduh haha tapi lawaknya sampai aku pecah perot.hahaha aku takboleh blah part yang dia boleh baca bibir si harun salim bachik kata 'Haa dia cakap suruh bawak extra condo* lebih,perisa strawberry' HAHAHA wakluu Hahaha.tapi lawak2nya ada macam cakap ehem2 sikitlah haha.



Lepas keluar wayang,aku syaril dengan si tuek ke kedai buku lagi,cikgu tunggu kat lot parking,masa nak jalan jugak tu aku ternampak wanita kecik.Haha aku rasa kenal ni,Ahaa Zatey kawan lama ahaa lama tak jumpa muncul jugak kau yee.terus aku pergi dekat dia terpandang aku,'eh kau ke sini tak cakap aku'dia kata.'pergh mana aku tau kau nak datang bongek haha kau tak cakap'haaa then bual2 kejap terus aku bla dan berkata bye bye dan terus ke kedai buku.so masa tengah cari2 buku tu,aku bacalah buku 'MensHealth' keluaran baru tu then ada 4orang wanita yang tidak dikenali jalan dan salah seorang dari wanita dikalangan empat itu berkata 'Hai buat apa tu?' aku terdiam,si tuek tersenyum haha lol,lalu dia ketepi dan memegang tangan kiri aku yang agak lama yee.WT* ! Hahaha dan aku tercengang sambil tersenyum tak suka haha,si tuek mendiamkan diri dan wanita itu lalu masuk kedalam dan hilang.aku pon terus lupakan.HAHA wahai cik adik/akak/puan atau apa2lah yang pegang tangan aku tu,kau okay tak okay? nak menggatal jangan kat aku lah yee nasib je kau lawa,HAHA.dah dah lupakan je.Harr harr



Lepas dah cari buku terus kita orang ke lot parking,cikgu tido dalam kereta Harr harr.dan keluar si syaril ajak g makan.so keluar dan terus ke area kampung pasir tu ada warung kat situ,aku pon mencekik nasi goreng dengan air sirap ais.whoaa sedaaappp haha.dan lepas habis makan semua,terus cikgu hantar syaril dengan aku.dan si syaril hantar aku balik ke rumah.Haha The End :)

p/s : Cerita agak sengal tapi okay lahh haha.aku pelik dengan wanita itu.ish ish : Ahaa


20091207

Futsal Dekat City Mall/Plaza.


Semalam petang si wan comment aku ajak ke futsal.aku pon on je kan maklum lah lama tak main.Then dia kata main malam.Haa?Malam Hmm okay lah nanti aku kasi tau ibu aku dulu yee.Ahaa.lepas tu ajak si haithar dia kata okay je petang tu.pukul 4.30 si wan txt aku cakap tak jadi pulak.haiyo iyo lah wan takpa.aku keluar ke padang main bola kasi tau haithar kata futsal malam ni tak jadi,haitar pon kata aaa okayy.balik je dari rumah si wan txt dia cakap futsal malam ni pukul 8.30.aaa?Gilaa kau aku dah malas nak balik malam2 nanti ibu aku membebel siapa susah?aku jugak kan ayayayai.then wan cakap si acap amik,hmm aku pon kasi tau lah ibu.mula2 kan dia tk kasi tau.dia suruh cakap dengan ayah haha.so ayah pon balik aku pon cakaplah,ayah kata okay jangan balik lambat2 sangat.aku pon dah risau jugak enn.diorang ni main entah pukul brapa aku pon tak tau.haha.so tunggu si acap nak sampai rumah dah pukul 9.15.wak kauu datang lambat pergh meresap je aku enn.Hmm so naiklah kereta acap tu kenari.jumpa si abang baju kuning dengan abang baju putih haha siapa entah aku tak tau nama diorang tapi pernah jumpa Haha.lol.umur lingkungan 19 20 gitu arr ahaa.then cal syaril ajak main futsal.dia kata dia nak ikot so ke rumah dia amiklah si syaril.then teros ke city mall.aku tak pernah ke citymall ni kot.
so sampai sana jumpalah si wan dengan si faruk(star nii) HAHA.then tengok2 je perghh biar betikk.lawan dengan abang2 nii?rasanya yang dah kahwin pon ada ni haa.Haha umur lingkungan 22keatas Hahaha.takpa2 aku on jee enn ni yang best.jadilah aku keeper cemerlang HAHA cemerlang ke?Ahaha wan aku keeper baik tk?Ahaha.then kesian jugak tengok syaril selalu kena tackle enn ahaha dia pon meresap jee dengan abang pakai num 7 tuu haha.tapi last2 kita menang jugak.main 1jamsetengah tuu woo.gila kau aku mcm nak patah kaki main keeper jee,dia kalau rembat slow takpa jugak.tapi takpa aku enn handal enn?Hahahaha.si syaril sumbat banyak gol.si faruk dengan budak bajuputih main skill hebat.si wan kau siot main deffend tk betol tapi okay jugak.Wakaka.baju kuning bagus main,yang si acap kau main gitu2 je pon dpt jugak sumbat 2gol eh?Hahaha.kita orang menang banyak gol kot.ehe :)


Furrhh letih letih kaki pinggang aku semua mcm dah retak jee Haha tapi takpa kemenangan itu penting enn Hahaha.main memang cara :D


Aaaaaa ! Ayah cal ? Hahaha aku dah agak dahh ayoo cuak dah aku enn.sebab rasanya keluar dari tempat futsal tu dah pukul 12 kot HAHA gila sehh aku main tk tengok jam terus ayah cakap aku kat mana enn.aku pon ckp aaa dalam kereta nak balik nii haaa.ayah pon cakap cepat sikit.Aaa aaa okayy.Kejap2 then aina txt aku cakap 'amar you kat mana' aku ckp lah dalam kereta nak balik.haha dia kata abang aku cal dia.Aaaaaa?Biarr betikk?ayoyoyo Hahah ooo si amir ni rasanya aku balik lambat kot dia marah hahaha.aina ohh aina tu lah yang you pernah txt num ayah i apa pasal.kan tak pasal2 you kena cari i HAHAHA lol pelik2,aha.so aku rasa masa tu aku ingat bila dah nak sampai rumah sure kena membebel.ayoyo.Haha.so aku masa dalam kereta balik naik si faruk ni.dia hantar.then sampai je depan rumah masuk then ayah pon cakap,'adik main futsal kat mana?' aku cakap laa kat city mall.Ayah cakap yang kali malam2 jangan balik lewat2 sangat mcm nii.Ayah risau adik ni haa.aku pon ahaa okok :)
Teros aku mandi2 semua then ibu suruh urut bahu dia kejap okay lepas dah tu semua aku txting dengan si aina Hahaha aina ohh aina perli gua ehh?HAHA :P eh kejap2 sory sebab sampai pukul 2 pagi je i tk rply.gila kau mata dah lobam doe.haha.

p/s : Letih letih balik selamat tak kena membebel.Hahaha.fuurrhh bak kata aina nasib aku baik.HAHA :))

20091124

Demam Campak Atau Dikenali Sebagai 'ChikenPox'


Ya Allah betul ke yang terjadi ni?Alaaaaaaaa :(( aku terkejut semalam apabila ibu kasi tau yang aku ni kena 'Demam Campak' Haaa? WT* ! Urghhhh ! patut lah sehari 2hari lepas badan aku rasa tak sihat je demam panas semacam jee.aku ingat demam biasalah sebab aku ni enn selalu demam,then malam semalam aku baring tgk tv,ayah pon masuk bilik tengok muka aku.
Ayah : Adik,adik ni kenapa muka mcm ni?lain ni ada merah2 ni?adik demam eh?
Aku : Entahlah demam laaa ayah.haihh :(
Ayah : Aaaa tu laa dia membebel sekejap bla bla bla...aaa muka adik ni bintik2 ni asal?selalu muka adik tkmacam ni.
Aku : Haaa kan?adik pon pelik kenapa tiba2 jadi mcm ni :(
Ayah : Pergi pergi ibu nak tengok muka adik sana
Aku pon terus keluar jumpa ibu.ibu tengok muka aku pon lain macam jee.then ibu suruh bukak baju tengok badan belakang aku ada bintik2 merah.Whuaaaaarrghh ! ibu pon cakap ni kena campak ni ! pergi klinik jumpa doktor ! haaaa alaaa :(
Ke klinik dan...
Pembantu doktor : Ammar Ar Rasyid masuk. Masuklah aku jumpa doktor dan duduk
Ayah : Dia ni demam ni kena campak agaknya ni aaa.
Doktor : Bukak baju kejap.haaa aku pon bukak laaa,nii baru nak kena ni baru tumbuh ni bla bla bla
Aku pon dh risau muka aku nii dh teruk jee haihh :( so doktor cakap dia kasi ubat sapu mcm lotion dulu lah enn dengan ubat demam&selsema dan juga ubat batuk.haaa.haihh.apalah nasib aku ni.Haihhh :((
p/s : Ya Allah Kau sembuhkanlah demam hambamu ini dengan segera Ya Allah :(

20091121

Again Glorious Manchester United !

Semalam petang aku jejak ke padang,apa lagi football time lah enn.weee ramai lah jugakk semalam main.tapi lepas tu hujan.woo ini lagi best nii haha terus main dan main sampai lah ke pukul 6.40.terus aku dan abangku amir balik ke rumah dengan si syamie jiran berdekatan dirumah aku :) balik basuh kaki semua then minum2 semua rehat kejap 10minit aku pon gerak ke bilik air memandi manda.ada ke ayat tu?* Haha.solat maghrib dan baring lah apa lagi badan dah sakit2 enn.ayah dengan ibu semalam keluar diorang pergi dating.whoaa abang abang ayah ngan ibu sekarang dah pandai pegi dating.HAHA.terus aku ke bilik sblh on pc online dan online.Masa tu tunggu si bedah mana dia ni kata nk tgk movie.aaa terus dia onl dan memancarkan sinaran movie.HAHA merepek meraban aku dah*ahaa lepas tu si bedah cakap tak jadi tgk sebab sedara dia ada datang.setelah membincangkan perkara ni lebih mendalam akhirnya kita orang memutuskan untuk tgk midnight karang :D aku onl sampai pukul 9.30 gitu lepas tu offl.

Tengok kejap match Liverpool lwn dengan Man city tu.woahh best jugakk laa.last2 seri jugakk.deyy pegi blah laa rafael benitez ! Hahaha.terus habis match tu je aku pon tgk lah chelsea dengan si arsenal lawan.lama2 aku bosan pulak tgk.si chelsea cnfirm2 menang dah star2 semua.aku pon txt lah si bedah cakap mau tgk movie bosan bosan.dia kata dia tgh onl.woo aku pon onl lahh.apa lagi sambung2 tgk movie.masa tu kan kita tgk 2part je cerita skrip 7707 haha.sebab nak sambung lagi 1part tu.bila aku bangun dari tido tgk2 je si bedah dah sign in mobile.Haa?dia ni on lagi ke tk?haiyyya.aku pon off je laa pc tu.then dia txt aku then aku tkbls kdit low bedahh.Haha.nanti je laa kita tgk ok.pukul 1.25 pagi.weehoo ! Man U against Everton.yeayy ini menarik ni.haa aku pon melayankan bola.sampai lah ke half time 1-0 Yeayy goal hebat dari Darren Flether gilalah TopCorner tuu bagusbagus.bila dah halftime aku pon ingat nak tidur kejaplah kunci jam pukul 2.30 bangun.last2 aku sedar pukul 4.30.Wuaaaaarghh ! gampang betol ! Haiyyya ! last2 pukul 4 u aku tgk Real Madrid lawan.haha.dan dan tidur.pagi nya aku tengok Maxis Football Extra.wow Man U menang 3-0,Arsengal Kalah 1-0 dengan si sunderland ! hahaha bedahh team kau kalah ! si chelsea mmg hebat 4-0 membantai Wolves.ahaha.apa apa pon Glorious Manchester United ! :D

p/s : La la la la la la

20091119

New Tagged From DyanaAkaNubies

Takpernah2 si dyana ni kasi tag enn?haha okayokayy kejap yee amar jawab :P


1)THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

* Amarillo
* Ammar
* Dollah
* Bangla - ni selalu geng2 aku yang turun dari luar negara yee.HAHA

2)THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE : (currently)

* 21June
* 3Jan
* 24May

3)THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:

* Myspace
* Mencekik
* Membuta

4)THREE WAYS TO BE HAPPY EVEN IF YOU'RE STUCK AT HOME:

* Online
* Playing Game Online
* Buat Buat Pandai

5)THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

* Love
* Sweater Putih
* You think?haha

6)THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:

* Bercommento Di Myspace
* Tengok Movie2 hantu dengan Si Bedah
* Playing Futsal :)

7)THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:

* Mecca
* Paris
* Old Trafford Stadium

8)THREE FAVORITE DRINKS:

* Air Teh Bunga
* Syrup
* Air Kosong

9)THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG: (other than the usual wallet, keys and HP)

* Baju
* Tissue
* Gajah ! HAHA

10)THREE FAVORITE COLORS:

* White - Memang aku suka dari dulu
* Black - Nampak smart :)
* Yellow - Fav Kaler ibu nii :D

11)TOP THREE HANGOUTS

* City Square
* Rumah Membe
* London ! Haha

12)TOP THREE YOU LOVE SO MUCH:

* My family
* Friend
* My Love - Satu hari nanti lah :)

13)TOP THREE WHOM YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:

* ShafAkaBedah :)
* FarahEzaty :)
* Makcikkk Acha :)

14)TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU:

* Myspace
* Rumah
* Kasih Sayang :)

15)TOP THREE THAT MAKES YOU HAPPY LATELY:

* Hope one day she will come :)
* Harap2 nubhan dapat masuk final Muzik2 ni yee Haha
* Nak hangout bersama kawan2 :D

16)TOP THREE TAGLINES:

* Ado Aku Kesah?
* Hahahahahahahaha
* Eccehh

17)TOP THREE REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:

* Sebenarnya kalau taknak jawab pon takpe.habis aku bosan enn.haha
* Saja nak mengembirakan hati si Dyana tuu.HAHA
* Nak kasi korang bacalah ngekk.Ahaaa :P

The End .

20091117

Yesterday Many Things Happen To Me

Cerita ni semalam punya,memang ingat nak update semalam habis badan aku rasa panas jee tulang belakang sakit,otak pon tk fresh,letih semacam je kan semalam.tu yang tk update semalam hehe :D okayy semalam banyak jugaklah perkara yang berlaku kat aku ni.aku tak tahu lah semalam hari apa,maksud aku bukan hari isnin ke selasa ke rabu ke apa.yee lah semalam memang hari selasa,maksud aku semalam hari malang aku ke hari gempak aku ke hari apa ke.entah aku pon tk sure sebab banyak sangat yang berlaku.haha.okay aku mula kan satu per satu.ahaa


Pagi aku bangun macam biasalah nak ke sekolah enn.tapi harini macam lain sikit.aku siap2 dengan pakai baju ragbi sekolah dengan seluar hijau sekolah bawak beg,exam kan dah habis so beg takdalah beban sangat nak bawak kan.then aku pon keluar rumah awal tunggu pakcik van aku datang amik.tapi yang aku peliknya aku tunggu punyalah lama tak sampai2.haiyo pakcik dah tak amik ke apa?kan belom habis sekolah cuma budak2 form3 jee enn dh habis ni yang tk amik apa pasal?aku pon balik ke rumah amik duet 50sen tambang bas.okay jalan kaki ke bustop yang amat gilaa jauh tu.perghh aku agak sabar jugak laa kan tunggu bas punya lama dari pukul 6.40 sampai pkul 7 haihh.sampai je sekolah terus aku beratur ohh okay Puan J harini bertugas aiyo.okayy puan J pon cakap la bla bla tapi harini tak ramai sangat murid kat sekolah.budak2 form4 dengan form 5 jee tapi tu pon budak2 form 4 3kelas je ada.so agak kekosongan sikit sekolah harini,okay Puan J pon cakap
Puan J : Ni siapa2 yang pakai T-shirt ni naik atas pentas sekarang,dan bla bla dia memberi ucapan.
Budak2 yang pakai T-shirt ni pon apa lagi naik lah.yang aku ni bebual aku pon kena jugak naik atas pentas.whoaa gila gila aku lah orang yang pertama sekali naik atas pentas,yeayy agak femes harini selamat lah tak ramai orang.agak cool sikit.takdalah malu sangat sebab yang naik atas pentas pon agak ramai lebih2 lagi budak perempuan arr.lelaki ada dalam 5orang je gitu.budak2perempuan amik kau mau tak berbelas.aha.masa tu kita orang kena duduk kat pentas tu,sambil2 tu enn aku nampak Si bedah jeling2 kat aku dari belakang.aku pon buat muka selamba jee laa.aha.Puan J pon suruh budak2 yang kat atas pentas tu ke Bilik Disiplin.whoaa gilalah lepas tu Puan J cakap amar awak selalu lari dari saya eh?Ahahaha aku jugakk ke yang kena?HAHA ohh okayy aku tahu ini pasal rambut nii.normal lah tu,so aku pon ke bilik disiplin,yang si Syafiq awal2 dah blah,takpe2 aha.masuk ke bilik disiplin beramai2 buat majlis besar besaran bak kata Puan J haha.so denda yang dikenakan adalah,
Kaum2 lelaki : Sebatan di Punggung 1kali dan tulis nama ke dalam rekod disiplin
Kaum2 perempuan : Sebatan ditangan dan tulis nama ke dalam rekod disiplin
Whoaaa aku rasa2 lah kan dari form 1 sampai form 4 ni sebatan di punggung aku dah kena agak2 12kali dh kot.haha.whoaa lepas tu Puan J pon bebual laa ngan budak2 ni dengan mesra2 sebelum kena hukuman.haha.lepas tu Cikgu Fidzamil datang whoaa tuan besar sudah datang,siap sedia rotan si kedah pon amiklah rotan then sorang2 kena.aku yang last kena,alaa apa lah sangat 1kali tu.selamat lah ada seluar lapis kat dalam.HAHA.


Okay keluar dari bilik disiplin aku terus menaikkan balik rambut aku.haha maklumlah degil.haha.so terus aku naik ke atas.eh budak2 ni mana?banyak yang aku tengok semua kelas digunakan utk Spm Esok.ohh a'ah enn Spm esok.eh eh kejap ada bilik H1N1 lahh.Muahaha.gereek habiss.haha,aku pon bingung sikit dalam masa 30minit aku kat tingkat 4 tu aku tak tau nak kemana sebab aku ngan 3orang budak lagi mencari kelas mana yang kita orang nak duduk ni?haiyo.ohh okay si Nafira panggil cakap amar duduk kat kelas 2b2 aaa?ohh tingkat 2 yee.okay okay aku po gerak ke kelas tu.dalam kelas apa lagi time untuk bergambar weeho ! agaga dengan suasana agak bosan ya amat gilaa dalam kelas tu.tapi kita orang amik2 gambar semua dengar lagu semua dalam kelas so takdalah bosan sangat kot.ahaa.cikgu hafizah pon masuk.whoaa rindu cikgu ni.cikgu cakap kat aku
Cikgu hafizah :Aikk amar?awak datang pulak sekolah?rajin pulakk yee?
Aku : Ehehh biasalaa cikgu nak akhir2 sekolah ni kita kena rajin2 lah diri kita ke sekolah.lagi pon mat nor cakap cikgu nak belanja makan tu yang saya datang tu.HAHA
Cikgu Hafizah : Ehh kejap2 tang mana cikgu kata nak belanja?ahaa cikgu kasi duit je laa sorang rm3 pandai2 lah korang yee
Budak2 kelas 4K : Whoaaa gilaaa gereeekkk ! Hahaha :D


Loceng rehat pon berbunyi budak kelas aku semua harini turun rehat.tapi kan harini 4k punya kaum tak ramai yang datang,so yang datang ni smua budak rajin2 jee termasuk aku.Ahaha.harini makan nasi ayam.lepas selesai makan semua aku pon gerak ke koperasi.aku,asrol,musa dengan si abey.terserempak lagi dengan si nuryn.lepas tu si nafira kata dia nak belanja makan.whoaa aku pon amik coklat safari 4haha.terima kasih nafira oii.naik ke kelas uztazah masuk,so aku tolong2 uztazah kira markah paper Agama.lepas je uztazah keluar aku pon apa lagi amik hp bukak lagu amik kerusi susun dan baring tidoo time ! Haha.lepas aku bangun si musa dengan si abey pon amik hp aku dengar2 lagu.sampai lah ke waktu balik.sambil2 tu aku txting dengan si bedah.maklum laa dia ni lah suruh aku bawak hp ke sekolah.weh thanks yaww bedah kalau kau tk suruh aku bawak phone ke sekolah sure aku bosan tahap gilaa punya ! Haha.
okay time balik,whoaa pakcik sure tak amik lagi kan?haihh aku pon balik naik bas adehh dh lah panas aku pon terus ke bustop tunggu bas adalah dalam 10minit gitu.turun je dari bas jalan lah kaki sampai rumah.then aku sampai ke rumah.Masya-Allah punya lah letih harini aku pon bukak beg aku terus gedebushh ! jatuh aku ke katil.haihh penat2.


Petang dalam pukul aku keluar ke cc kejap jumpa si tajesh.ahaa then budak2 ni ajak main bola?aaa?aku letih arr malas sehh so aku pon duduk kat padang tu tengok budak2 ni main.eh eh kejap apa pasal ramai yang jatuh ni?HAHAHA aku naik guling2 ketawa maklum laa padang basah.then kan bola pergi ke jalan raya.ada mamat india kedai depan nak kasi bola kat kita orang.lepas tu dia nak sepak bola tau last2 dia jatuh kat jalan raya.bola ke mana dia kemana.Wakakaka.budak2 ni gila jahat ketawa terbahak2 takbole bla sungguh.ahaha.malam pula aku rasa badan aku kurang sehat.txting lagi dengan shafakabedah.dia cakap aku jangan gerak kecuali kalau2 ibu aku panggil.Haha okok puan bedah.HAHA.so malam tu aku rehat je laa kat bilik dan The End :)

p/s : Badan aku sakit2 otak pon dh biul suara dh takda plus plus aku selsema.haiyo.

20091114

Aku hari ini.

Pagi sedar aku pukul 8.30.tapi ditundakan keranan mimpi best so aku bangun pukul 9.30.tapi ditundakan lagi kerana aku malas nak bangun dan akhirnya pukul 10 aku bangun.dan duduk sebentar di atas katil dan membuat senaman.haha.dan terus aku kemas2 katil dan bilik setelah 5hari tk kemas akibat sekolah,ini kerana setiap pagi aku bangun pernah pulakk aku kemas katil enn.aha.weekends je laa aku kemas bilik aku selalu.hehe :D

Dan pagi aku ke dapur nampak2 ada putu mayan.whoaa ini menarik ni.dah lama jugak aku tk telan putu mayam ni,dh memang pagi ni tekak aku rasa nak makan sumthin yang manis2 tapi sedap utk sarapan pagi.haha.okay bawak putu mayam masuk ke bilik dan menonton tv.lepas dah selesai makan semua aku pon terus ke pc dan dan on kan nyaa.yeayy onl time ! weeho ! Lol.
Aku bukak myspace dan juga facebook sambil2 tu melayan jugakk Ym dengan si Sue.okay sambil2 aku bercommentho tiba2 kedengaran suara ayah dari pintu dan berkata
Ayah : Adikk,adik dah mandi belom?
Aku : Belomm.nanti kejap lagi.malas mau mandi.haha

Ayah pon terus chow dari situ,aku pon sambung syok kan diri onl.jam pon nak dekat masuk waktu zohor azan pon sudah berkomandang aku masih dekat depan pc lagi,ayah pulaa masuk lagi, dan berkata
Ayah : Adikk ! dah mandi belom?dah zohor dah ni tak mandi2 ! Nada dia agak tegas tapi tk menunjukkan aksi marah pon
Aku : Yeee yee adik nk off dh nii.ish ish amar ni dh kena tgur lagi baru nk off apa nak jadi?*HAHA

Aku terus ke bilik sebelah dan bukak tv.ahaha.aku tgk cte apa ntah tadi astro ria.haha.dan aku pon tgh syok2 tgk jam dah pukul 2.haha mandi tak lagi smyg tk lagi.apaaa lagii sbelom aku kena tegur kali ke3 baik aku amik towel mandi.Haha.terus gerak ke bilik air dan mandi.lepas je aku mandi terus aku onl balik.hehe.sampai je pukul 4 gitu aku pon off.pukul4.30 si saha cal ajak ke cc.aaa?okok aku pon gerak ke cc lamaa dh tk jejak cc en?Lama tkmain game kat cc.HAHA.layann.aku pon apa lagii sambunglah main game BlackShot ! Yeayy hebat2 aku dah naik pangkat 4 ! whoaa gerek2 ! aha :D
Habis main pukul 6 ada budak ajak main bola kat padang.oh okay aku pon apa lagi.bolaa mana boleh ditinggalkan.aha.terus aku jejakkan kaki ke padang dan memulakan perlawanan dan seterusnya.okay main agak baik harini bagusbagus :) balik dalam pukul 6.40 gitu,terus aku basuh kaki dan bla bla mandi semua.

7.30 aku dapat msg dari si Si syiqin ahaa dia menanyakan soalan2 yg gerek dan aku kena jawab laa enn bla bla bla txt lah dengan dia.hehe :D dia cakap dia ada bbq dan ada karoke.haaa g lah sana have fun yee.lepas tu aku pon onl.then tiba2 aku dapat lagi msg,haa kali ni dari si bedah.aaa shaf apa mau?dia cakap.whoaaa aku sedih,pelik jugak aku asal pulak ni?dia cakap tiket cte 2012 SoldOut kat TebrauCity.Muahahaha :)) padanmukaa.Wakakaka.haha apaa daa dh mungkin tk nasib kau.takpe2 bak kata kau Rabu ada lagi enn?Ahaa lol txt lah dengan dia bla bla bla dan The End.ahaha :)

p/s : Tokakkk den sakit pulakk nii aaaa,Ubat batok please !

20091112

Bermain Uno Dikelas? Nuryn Walfiah Sayang Aku?

Hari ini pagi ayah kejutkan sebab semalam malam aku suruh ayah kejotkan sebab malas mau kunci jamAhaha.ayah pon kejut sebab ayah pon nak pergi kerja.so aku solat subuh.tapi time pagi maklumlah nyanyok2 sikit masa bangun tu.then terus pergi mandi gosok gigi basuh muka dan apa2 yang patut dilakukan apabila hendak bersiap kesekolah harini hehe.lepas memakai pakaian2 sekolah semua aku amik beg jejak keluar dari rumah.naik van dan terus ke sekolah.sampai je sekolah macam biasalahkan aku mesti duduk tempat port aku area kan tempat area2 kantin situ ada tempat duduk 4persegi.Wakakaka.gerek enn aku cipta nama tempat tu sendiri.hehe.aku pon pelik jugak kenapa si Vijay harini tk ada pagi2?selalu dia bukan sampai awal ke?ahaa.aku pon lupakan balik,so perut pon agak2 lapa enn aku pon ke kantin terus aku beli Nugget.woaahh mmg tiap2 pagi aku beli Nugget tu pon sebab panas2 sedap tuu.nak beli?Rm1 dapat 4.Haha.aku pon makan2lah.si Vijay pon sampai dan macam biasa berbual lah kita berdua.Ahaa nak jugak cerita sikit pasal si Vijay nii.aha.dia ni aku kawan dari darjah 5.ahaa.dia pindah ke Sekolah Kebangsaan Seri Perling 2(SKSP2) yaww sekolah rendah terbaikk aku ! Aha,masa darjah 5.then aku tak sangka pulak dia duduk rumah dekat2 je dengan rumah aku but sekarang dia dh pindah ke Bkt Indah,berjauhanlah kita.dia ni kawan India aku yang terbaikk dan terapat dan terhandal sekali.Wakakaka.tak sangka aku kawan dengan dia dah bertahun-tahun lamanya enn.aha.okay sikit jee laa aku nk cerita tadi hehe.so sambung balik cerita sekolah tadi,aaa cikgu pon dh berkomandangkan suaranya diDataran apa lagi aku gerak laa ke dataran.Hmm baca2 doa semua terus naik ke kelas.

Okay harini ada paper Pjk lepas rehat.apa lagi budak2 ni sebelum memekak je lahh kat kelas.eh kejap.aaa Uztazah masuk apa lagi semua diam dan menumpukan perhatian.ada budak yang tk masuk enn?ahaa maklumlaa angkara memonteng2 kelas ni dh normal bagi2 budak2 ni.sama je mcm aku sebenarnya*Ahaha.tapi masa kelas Uztazah tadi aku masuk sebab aku tau Uztazah mesti tanya pasal Paper Tassawur semalam,memang aku nak dengar soalan2 dan jawapan tu.so berbincanglah pasal Paper Tassawur kat kelas tadi :) lepas dah bincang semua Uztazah pon berbual biasa2 dengan kaum2 perempuan.budak2 lelaki buat hal masing2.ada yang tanya 'Eh tak baca buku Pjk apa?'haha aku pon jawab buat apa nak baca Pjk tu ibaratkan Kita makan dengan Tidur jee Simple Dan Kacang.HAHA.okayokayy sebelum rehat jugak cikgu Bi pon masuk,eh siapa nama cikgu Bi aku eh?lupaa laaa adehh.Muahahaa.dia masuk dia bagi kertas utk buat Oral 2 yang belom selesai.so kita orang kena hafal.aku buat dengan si Asrol.Weehoo aku dh hafal dah tinggal nk baca je.hehe :D Krriinnggg ! masa rehat woo.si asrol ajak aku pergi pejabat amik Sijil Pmr.haha gilaa lahh Pmr last year.nak habis sekolah baru dapat.ayoo.aha.lepas dh amik2 semua aku pon ke atas.All rite siap sedia pen pensel anda semua.Paper Pjk nak dimulakan.Lol.Soalan Pjk agakkk sempooiii baikkpunyaaa.haha senang2sususah.haha.kringg loceng dh bunyi woo.Wuaahh harini baru betol2 merdeka takda lagi paper ! Yeaahh !


Pukul 12.budak2 dikelas berterabur macam semut.aku,syapiq,musa,abey dan juga si Tuek ke kelas 4Inovatif.apa lagii enn.Uno time ! Ahaa aku rasa yang main Uno tadi nak dekat 9orang,haha aku Uno game num 5 haha.maklum laa tk pro enn.tapi kan dalam2 aku tengah main Uno tadi dengan suasana macam pasar kipmart tadi,ada pulak aku terdengar ada bau budak dari kelas 4S ni.haha.boleh bau ni?ahaha.Lol.Si Nuryn Walfiah panggil aku.terus arr aku keluar si syaril menyebok.aha.aku pon keluar tengok ada 4manusia disitu.dan Paling Femes Manusia yang aku kenal kat situ NurynWalfiah dan juga ShafAkaBedah ! Ahaha.yoo shaf ! muka2 suka jee diorang.so si nuryn nk kasi tau sumthin.tadi aku pon dh macam blurr sikit enn apa kena dengan si nuryn ni?datang dengan 4orang,pelik2 jee.ish ish.si nuryn pon berkata 'Amar sebenarnya aku sayangkan Ezue tapi aku terpaksa cakap' aaa aaa si bedah pon paksa ckp.aha.'Amar aku sayang kau'Aaa?buntu aku kejap.aaa aaa si nuryn ni pon cakap sebenarnya kita orang ni main game 'Truth Or Dare' so aku kena Dare aku terpaksa kena cakap.haha.oooo ingat kau sayang aku mcm mana tadii.haha.Ayoo so si bedah pon ckp aaa tu jee.ahaha.aku pon dengan keadaan pelik dan hati yang agak nak ketawa berguling2 ni terus balik kelas 4I.woo macam siot tengok kad aku.wakluu !.ahaa.

Loceng berbunyii,aku rasa harini loceng bunyi macam kedengaran kuat pulakk kat telinga aku ni.muahahaha.biasalah dh habis exam.Haha.terus aku gerak keluar dengan si Azmir.tunggu pakcik sampai,bebual2 semua pukul 1.30 van pakcik pon sampai.sampai rumah aku pon apalagi Terus onl pc bukak Myspace dan Melayan Ym,eh bedah onl ahaa chat dengan si bedah dan bla bla bla.Ahaaa The End :D


p/s : Bedahh aku sayang kauu ! Wakakaka.Bak kata si nuryn*.Weh nuryn aku perli kau tau ni ! HAHA :D

20091110

Weehoo ! paper sudah habis ! Merdeka ! Weehooo ! :D


Weehooo ! exam sudah habiss weehooo ! hari ini last paper Tassawur Islam,but esok sebenarnya ada lagi paper tapi Pjk so apalah sangat enn.kira dah settle lah semua paper2 yang memecahkan,memenatkan,mengkecohkan,meng-takstabilkan dan memerah segala apa yang ada di otak aku ni.whoaa refresh balik otak aku ni setelah melalui semua perkara2 yang diatas itu.aissehh kepenatan yang tidak terhingga dari 27October - 11November 2009 ! ahaha.

Akhirnya semua bebanan menghafal dan membaca semua buku2 yang ada akhirnya selesai.Alhamdulillah.apa apa pon mari kita sama2 melafazkan kata merdeka beramai2 kepada aku dan budak2 yang sama habis paper dengan aku jom ! Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! Yeaayyyy ! ahaha.akhirny..perkataan inilah aku tak sabar2 nak sebut tahu?Muahaha.tapi aku rasa tahun ni dan dalam masa 1month lebih ni laa aku kena enjoy puas2 wooo sebab apa?sebab nextyear gua sudah SPM gilaaa ! Ahaa masa depan tuu.Ahaa aisehh agak arr aku boleh buat ke tak enn.harap2 next year aku study smart anda bijak.HAHA.doa2kan laa aku nextyear belajar bersungguh2 nanti :D so apa apa pon aku dh merdeka sekarang ! so bak kata Bedah kita boleh tengok movie hantu hari2 dan kita boleh tulis lirik hari2 dan kita boleh onl selalu ! Yeayy enjoy yaww ! Hahaha.

Okayy hari ni pagi sebelum aku merdeka dan mengambil paper Tassawur,pagi didataran kejat.sambil2 cikgu memberi ucapan2 semua aku bebual laa ngan membe2 aku.then cikgu pon tegur cakap 'saya masih nampak budak2 yang pakai t-shirt lagi' mcm ditujukan kat form4 lah almaklumlah kita orangkan exam.so kenapa perlu memakai t-shirt enn.tapi aku tergolong dalam orang2 yang memakai t-shirt itu.wakakaka :)) alaaa malas woo nak pakai uniform sekolah.haha tu pasal aku pakai t-shirt sukan.hehe.so kenalah panggil diri kat depan enn.ramai jugakklah yang diri kat depan masa tadi.hehe.aku buat muka takbersalah je aaa enn kat depan.hehe then si pyp tegur aku ckp kau kena jugak?aku pon membuat muka.ahaha.lepas tu ada puan J dekat2 situ jugal.then aku pon tunduk kepala.haha.normal lah kalau ada masaalah disiplin sure orang tertunggu2 dia.haha.aku bukan apa rambut jee ni aku seram2sejuk.hehe.so lepas tu kita orang kena tulis nama kat buku.dh tulis2 nama semua aku dengan si fendy pon naiklah.The End.Hahaha


p/s : Sekali lagi Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! HAHA :D

20091108

Amr Diab - Ba3teref



Akhirnya aku jumpa jugak lagu Amr diab yang bertajuk Ba3tref ni haha,gila kau dalam banyak2 lagu si amr diab ni aku minat lagu yang ni woww gilaaa besstt ! Ahaha dari 2bulan lepas aku cari lagu ni.tapi cari2 takdapat sebab salah eja.HAHA gilalah lagu ni best woo.ahaha.so korang2 ni kalau2 bosan ke atau takda apa nk buat dgr2knlah lagu ini.

p/s : Fav song aku ni ! :D

Super Sunday !

Wow wow wow ! Negeri sembilan tahniah tahniah kerana memenangi Piala Malaysia tahun ini ! Yeayy syabas syabas ! ahaha sebenarnya aku tengok kelantan main malam tadi pon macam ala2 tk gerekk jee madah negeri sembilan je serang enn ahaha.lepas tu penyokong2 kelantan dah macam apa dah nak baling2 mercun laa botol laa apa laa.yang aku dengar semalam jurukamera Rtm kena baling dengan batu kepala pecah.Ayoo siapa yang baling?Itu Wallahualam lahh kan :D
Tapii sekali lagii tahniah negeri sembilan ! Hidup JOHOR ! Ahahaha :))



Harini pertembungan antara 2kelab gergasi inggeris yes yes siapa lagi kalau bukan Chelsea Dan juga Manchester United ! Yeaayy ! malam ni bertempat di Stamford Bridge london stadium chelsea ! jam 12malam/pagi Ahaha.so aku rasa kan Man U maybe terima je laa kekalahan tuu.walaupun aku sokong Man U sebab aku rasa chelsea dh power2 dh team dia tu lagi2 coach baru yang datangnya dari AcMilan kelab gergasi Itali tu enn.takpe takpe yang penting apa yang aku nak malam ni bukan saja kemenangan malah aku nak tengok 2dua team membuat perfomance yang hebat ! baru laa gempakk enn ni kalau madah chelsea jee hebat Man U main mcm gampang mmg aku tutup tv tuu aha.takpe aku tau chelsea menang takpe2 yang penting Man U forever and ever bebbb ! haha. so apa apa pon aku takkan terlepas peluang nak tengok match malam ni.Man U kalau kau kalah aku rasa tittle Premier League tahun ni memang tkda chance laa nak menang,tapi kena berusaha arr enn ! :D apa apa pon kita tunggu dan lihat jee malam ni weehooo Super Sundayy ! :))

p/s : Syabas negeri sembilan ! Go go go Manchester Untited ! :D

20091107

Malam Nii Ada 2 Match Final ?

Yawww sudah lama tk mengupdate ini blog yaa.haha.so exam dah nak dekat The End ! yeayy hari rabu sudah MERDEKA ! ahaha.suka pulakk aku tk sabar ni nak SchoolHoliday ! :D hehe
Okayy malam ni kan Football ada 2perlawanan Final.Ahaa antara Al Ihtihad Vs Pohang Steelers(Afc Champion) whuaaa gilaa gempakk tuu.aku sokong Al-ihtihad ! haha sebab cara main dia gerek.hehe.dan dan lagi satu antara Negeri Sembilan Vs Kelantan (Piala Malaysia) yeayy yang ini aku sokong aaa aa entah ehh aku rasa negeri sembilan banyak pemain2 muda kebangsaankan?dan aku dengar sepanjang piala malaysia ni dia tkpernah kalah kan?ahaa bagus boleh juara.dan dan kelantan ada Indra Putra tuuuu huiyoo ahaha kelantan pon hebat ! so aku sokong JOHOR ! Ahaha ehh ada ke johor?Tak tau johor pusingan suku akhir dah kena tendang awal2.HAHA tapi takpa johor tetap boleh bebb ! Ahaha.aku sokong 2dua lahh tapi asalkan masa kat stadium tu jangan ada yang baling2 besi ke papan tembok ke sudahlahh kan.nak bergaduh2 pulakk apa hal bebb.haha.so malam ni semua rakyat2 malaysia supportlah BolaSepakMalaysia ini ! Yeayyy Enjoyy yaww ! :D

p/s : Final Final Footbal ! :D

20091030

Fuuuhhh 1weeks sudah berjalan *FinalExam*

Akhirnya dah 1minggu lepas finalexam aku.whuaarghh lagi 2weeks wooo.aisehhh.lama lama tkboleh kejap lagi kaa?haiyo.takpe takpe yang penting banyak paper yang agak aku ketakutan dah lepas.paper yang agak aku seram yang tinggal sejarah dan juga sc.ehh ehh lupa pulakk PJK tuu aaaa gilalahh subjek penting tuu.kalau tk lulus tkboleh naik form5 tuu.Wakakaka.
So paper sebelum2 ni semua aku dh buat yang terbaik,then korang doa2kan je lah result yang keluar nanti aku berpuas hati.heee :) hmm apa lagi nak diceritakan eh?aaa so dh 1weeks berjalan harini jumaat dapatlah aku cuti2 merehatkan otak dan minda ni kejap.rehat ke?Hampehh minggu depan ada exam lagi woooo ! Haha.adehh takpetakpe nanti bila dh habis exam jee aku jerit MERDEKA !.hahaha apa apa pon wish me luck yarh ! :D

p/s : Cepat2lah habis FinalExam ni !.Haha

20091026

Bahasa Melayu Kertas 1 & 2

Yeahhh harini dah habis 2paper whoaa pecah kepala dan agak letih otak dan tulang2 dalamanku ini wehh menjawab paper Bm.haha.whoaa bila lah nak habis exam nii ! cehh tak tau baru mula harini dah nak abes exam nii?*wakkluu.Ahaha.tadi paper Bm macam okay tk okay je.ahaha.but bolehlah aku buat.alhamdulillah.but yang part tatabahasa memang aku low gila.yang mana tau je aku buat,yang tak tahu.ehehe hentam sajalaaa.haha :DD yang lain tu okay lah kot.hope aku bolehlah capai target yang aku nak untuk Bm ni aminn :)
So tadi masa datang sekolah pagi naik ke kelas amik tempat duduk.aku macam biasalah kan kalau exam suka duduk belah2 tepi tingkap ni.dah dah tu jugak bawah ada padang angin kuat jee enn.lepas tu masa tgh fresh otak nk jawap paper aku tgklah pemandangan bawah kat padang budak2 form3 ada tournament futsal,almaklum lah budak dh habis Pmr kan mesti banyak aktiviti.so aku tgk adalah 5 6 membe form3 aku join futsal tu kan.ahaa tapikan diorang main macam **** HAHA taklah diorang main okay lahh tapi rasanya budak2 form3 tahun lepas main lagi gempak dari tahun ni wehh.Muahaha :DD
Yeahh harini aku agak letih otak jari2 aku letih tulang2 aku rasa nak patah duduk kat kerusi 2jam lebih segala2nya letih.Ahaha.so esok paper math.whoaaaaa pecahlahh otak aku esok kedinglah badan aku lepas ni tinggal sisa2 tulang(dalam mimpilah) aisehhh.takpelah buat je apa yang aku tau nanti.Haha.so apa apa pon gudluck to aku !.haha

p/s : Bm bolehlahh kot buat :DD Esok otak bersepah disekolah HAHA

20091025

MalangNyaNasibAkuHarini

Tak sangka kejap je dah nak finalexam kan kan.adehh.takpe esok paper bm.so aku dh study baik2 aku harap aku boleh buat laa.aminn.ahaaa harini bukan aku nak cerita pasal tu laa kan.hmm.entahh aku kadang2 terfikir apa yang Sir Alex Ferguson buat untuk team dia lawan dengan LiverFOOL !.haihh.strategi tak cukup menarik,gaya passing semua macam lawan biasa jee kau tahuu Sir Alex ! Wehhh lawan liverFool lahhh ! bukan kau lawan dengan team viethnam ke malaysia ke apa kau nak susun strategi mcm tu.dah 77minit masa terakhir baru aku tengok corak permainan stabil sikit bola dpt control semua.haihhh ! torres yang gol kan minit 65 tuu.ya Allah deffender semua macam gampang ! dah tu okayy lagi torres dh masukkan 1gol.lagi satu si vidic ni bagus kau main enn?ngokk padan muka kau kena kad kuning 2kali.bagus pandai sangat kau pergi tarik kaki si pemain liv apa pasal.tau lahh tak lepas kan dh kena kad merah.vuduh vuduh !.aaa aaa kira okay lagi si pemain liverFool Macherano kena kad kuning 2kali dan anda diminta keluar padang,aaa itu baru adil,tapi tak lama lepas tu 90+5minit tahuu?aku ingat boleh lahh Man U buat apa2 kan.Hmm ada ke si David Ngog tu boleh gol minit 90+6?aaaa?deffender semua naik atas tinggal Keeper sorang je kat bawah !.Bongeekk ! siakk !.geram pulakk lahh aku !.terus aku tutup tv dan tido malas nak fikir2 apa dah pasal tadi !.

Pagi aku bangun awal pukul 5.45 terus amik wudhu' dan solat subuh.terus aku siap2 nak ke sekolah.aku tak kan ingat pon apa yang jadi malam tadi.aaaa terus keluar van sampai ke sekolah.masa perhimpunan pagi,semua kawan2 aku yang Fan Man U duduk senyap dan tak berkata apa2.okay aku tahu diorang nak terima je kekalahan tu.hmm..so cikgu pon berkata2lah masa perhimpunan semua bla bla bla..tiba aku dengar suara Syafiq cakap Man U kalahh macam gampang ! dah tak power tu dah lahh ! kira percakapan dia tu dia tujukan dekat Fan Man U ni lahh enn termasuklah aku.ahaa,aku pon diam sebab aku tau tkboleh nak cakap apa,dah takde alasan dah.hmm.budak2 ni semua tak berkata apa2.Hahaha sabar je lahh.dan bila kat kelas aku dengan si tuek yang jugak minat Man U ni mengutuk pemain2 Man U.ahaha.tu lah main macam *** jee ! haihh dah tu lepas naik rehat tak silap enn.si NurynWalfiah yang datangnya dari kelas 4s terus datang ke kelas aku dan panggil aku.aaaaaaaa dia bawak aku pergi jumpa BEDAH AKA EVIL ! whuaaarghh terus si bedah cakap Man U kalahh !.Urgghhhh ! bedahh nasiblah geng2 kau disitu ramai yee kalau aku ada parang situ aku dah lama tetakk kau tahuu ! tak pon aku cekik kau kasi separuh matii !.geramm jee akuu ! Haihh.takpe2 bedah aku tau kau menang kali nii takpe2.Arsengal mmg tetap Arsengal kan kan bedah?Ahaha :P

Hmm harini malang sungguh nasib peminat2 Man U kat sekolah aku semua kena PUJI BAIK PUNYA !.Ahaaa apa apa pon dah 3kali berturut2 kalah dengan LiverFool ! takpe redha je lahh apa yang jadi enn.hmm

p/s : Aku tetap Fan Man U lahh wehh walaupun Kalahh !.Ahahaha :DD

20091021

Final Exam Next Week !



Hari pecah kepala tak lama lagi akan tiba.haiyo next week 27hb exam gila !.Huiyoo aku dh ready belom ni?macam tak jee.Adehh,habis habis rasanya kat sekolah semua chapter dah habis buat revision kan?aaa betol laa.tapi aku ni macam tak ready lagi je padahal nextweek ni dah FinalExam.haihh.takpe amar kau kena ready jugak walaupun kau tak sedia lagi.be cool be smart !Ecceehh :DD


Okayy tadi pagi masa beratur kat dataran kejat cikgu ada edarkan jadual waktu exam untuk form4.masa sebelum tu aku harap2lah exam sekejap jee.ohh okayy.tapii tadi masa aku tgk jee jadual dia.Whoaaa 3minggu wehh.yeke?takk takk 14hari.Wakaka.tapi kira 3minggu sebab ada paper yang aku tak amik.seperti Addmath,bio,fizik, dan lain2 yang kelas sc amik.Haha.biasalah aku amik Tassawur dengan Perdagangan je kan.aku tak sehebat korang2 ni enn enn?Haha.


All rite next week dh start exam mula dengan Bm kertas 1 dengan kertas 2.Haihh.aku yang seramnya part karangan 350patah perkataan tu.dengan tatabahasa.Whoaa.harap2lah aku boleh buat.aisehh.tapi takpe aku yakin aku boleh buat punya no hal laah kan kan?Hehe.
So tadi masa sekolah harini sepatutnya kelas aku dan kelas2 yang lain kena pulangkan buku teks.


so aku tadi tak bawak sebab agak berat.Muahaha :)) malas ckp jee arr kan.syuuttt.Haha,esok je lahh aku pulangkan nanti.ahaa :DD
Okayy apa apa pon next week aku kena buat betul2 yang sehabis baik aku boleh buat,so korang2 ni yang baca doa2kan lah aku ni yang tak seberapa bijak sangat ni tapi cerdik.Haha.doa2kan lah aku yee kawan kawan sekalian :)

p/s : Ya Allah Engkau bukakanlah mindaku ini dan Engkau permudahkanlah aku untuk menduduki peperiksaan akhir tahun ini Ya Allah. Aminn :)

20091017

Semalam Deepavali

Gilalah semalam raya raya raya deepavali agak best yee.Haha.
Aku yang sedang dalam mimpi kat mexico tba2 ada panggilan dari malaysia suruh aku bangun tido.Haha acap cal awal pagi,kejap awal pagi kee?HAHA so dia sanjay ajak datang rumah dia.whuaarghh raya deepavali kaa kita?Ahaha.so aku ingat si acap ni nak gerak lambat sikit.then bole lak kauu ajak awal2 ni.tak agak2.terus si khai cal aku dia cakap dia pon nak sertai kempen merayakan deepavali dirumah sanjay.Haha.so aku pon siap2lah.all rite dah siap semua si khai tunggu depan rumah aku pon bergeraklah ke bustop amik bas ke bukit indh.nak tauu takkk.Si acapp ni kata dia dh keluar rumah.,tapii tak keluar2 lg.siot arr aku tunggu kau nak dekat 45minit tau kat layang tuu?Perghh ! khai ohh khai sabar je wehh.kata naik teksi last2 bus yang berwarna oren jugakk yg kita nampakk diaa.Haihhh.Haha nasib lah masa tu aku takbalik rumah terus tunggu si acap dgn wan.ahaa.dalam masa tu kan yusra pon cal cakap aku kat mana semua dia pon nak gerak ke rumah si sanjay.haha suasana panas masa tu aku elakk bukak baju kat situ jee.dh arr panas tunggu si acap ni lagii.haihh.macam2 arr.kira semua ni salah kau arr acap kan?muahahaha :))

Okayy aku pon teruskan jalan kaki ke bukit indah rumah si sanjau.jumpalah si takok,anam ngan si kedah.aaa satu sekolah laa kot tapi rpat gitu2 je.aha.so jumpa sanjay yang bwk kira orang ke rumah dia.kau tauu apa benda yang buat aku terkejot dtg rumah dia?gilalahh anjing POLIS wehh !.Haha makk aaiii besar besad aku jee kan anjing tu.dh arr warna hitam2 kekuningan.aha tgk aku macam nak telan jee.Haha,terus aku masuk ke rumahnya yang dijemput oleh ibunya sanjay aunty kita orang panggil.aha.terus aku dijemput masuk ke rumahnya.whuarghh cantik rumah sanjay dengan hiasan2 yang ada.haha tv cara tuu haha.ada kuih2 lah.sedap wehh.murruku tu yang aku cari2 selama nii.Haha.kita orang pon berbual2 ibunya sanjay pon ajak ke dapur makan makan.whoaaa aku makan thosaii wooo.lama tk makan kan.aunty ohh aunty thosai sedap woo.Hahaha.lepas makan semua aku pon duduk lah balikk kat ruang tamu sambil2 tengok bola.haha.lepas tu ada kereta datang si syaril,tuek,abey,matnor dan juga si syafiq datang,aaa semua atu kelas tuu.haha rombongan.maklum laa si sanjay ni rapat dgn melayu sebab dia kan main bola futsal semua selalu ngan kita orang.haha.habis penuh dengan melayu rumah kau sanjay.Haha.lepas jee dh rehat2 semua bebual2.aku,wan,acap,khai ngan yusra pon nak balik.okayy salam salam dengan ayahnya sanjay dan juga ibunya,dapat duet rayaa tuu wehh.Haha.suka jugakk arr.HAHA.aku pon gerak lah keluar sambil dipandang anjing yang bersize aku tadi.ehe.lepas tu acap ajak g Jusco bukit indah.woo gilaa lahh aku dh arr penat.takpe laa kita orang berlima pon amik bas ke sana.

Lepas je sampai turun ke jusco bukit indah yang agak besar tu.aku pon jalan laa amik2 gambar sikit guna camera si yusra tu.ahaa so jalan jalanlahh dlam tu beli air semuua bla bla.then adalh sikit2 gambar kita org amik kan.haha.okay lepas tu wan ajak g angsana.woo tidakk lah aku kan.aku balik terus jee si khai ni yg ikot.haha lepas tu kita orag naik bas lagi aku terus balik ke rumah si acap ngan yusra turun kat perling.wan dan khai gerak terus ke angsana.aku tak tahu apa jadi kat diorang.aha asalkan diorang selamat.haha.haaa begitulah hari raya deepavali semalam kisahnya,ahaa okay laa not bad cuma aku kepanasan jee.elak aku hitam jee kan.haha.takpe letih2.


p/s : Gila penat tunggu acap dalam kepansan.Haha.Deepavali best semalam.HAHA :DD

20091011

Tagged Dari Makcikk NurynSexyMomo Aka Ezue

1) Besides your lips, where is your favorite spot to get kiss?

= Dahi dahi boleh?nak sangat ibu cium.haha :DD

2)How do you feel when you wake up this morning?

= Gila malas nak ke sekolah tahu?haihh.Hahaha

3) Who was the last person you took photo with?

= masa hari sabtu.hangout dengan membe dan bergambar di istana garden :DD

4) Would you consider yourself to be spoiled?

= Entahh entahh wehh.haha

5) Would you ever donate blood?

= Gila sedap tuu.nanti darah aku jadi banyak.HAHA

6) Have you had a bestfriend who was the opposite sex?

= Haa haa sure ada takkan takde kan.ramai ramai.HAHA

7) Do you want someone dead?

= Orang orang Kafir Israel !

8) What does your last msg says?

= Makcik bedah.kau pown tc.jgn dok pikir kan sgt.Baik syaf.HAHA

9) What are you thinking right now?

= Hmm.Triple A :)

10) Do you wish someone to be with you right now?

= Nak Triple A boleh? :DD

11) What is the time you go to bed last night?

= Aaa aaa tidur kat luar pukul 11 sebab ayah tgk Wwe.Hehe

12) Whare did you buy the T-shirt you are wearing now?

= Aaa baju abang aku yang aku cilok dari dia.baju sangat2lah lawa.Hahahaha

13) Is someone on your mind?

= Yes semua orang yang aku sayang ada dalam fikiran aku :)

14) Who was the last person texted you?

= Haa haa Makcik Bedah,Meera dan jugakk Makcikk Acha :)

15) Tag 8 random people to do this survey!

= Ayoyoyo ramai tu.bagi sikit je lah boleh?
1) Siapa2 lahh
2) Ameera Diana
3) Makcik Bedah
4) Kobain
5) Farah Ezaty
6) Dyana
7) Kak Wanie
8) Syiffa


16) Who is no.2 having relationship with?

= Aaaa aaa adalah rahsia dihati sahaja :)

17) Is no.3 a male or female?

= Female iaitu Makcik bedahh sebab selalu teman aku tengok movie dan ber ym-ing dengan aku.HAHA

18)Say something about no.1

= Entah entahh.haha

19) Is no.4 single?

= Baik gila.haha

20) Describe no.8

= Deyy machii yang selalu gurau senda.Hahaha

20091008

Demam Kali Ke-7

Hmmm yes yes aku catat rekod dunia.haha aku demam hari ni.okayy tahun ni aku demam dah 7kali.haihh apa lah nasib aku ni :( Yaa yaa maybe aku punya AntiBody aku lemah.Maybe kot.sebab aku rasa aku jarang makan vitamin.hmm :( hari rabu malam aku tengok movie dengan Bedah.then masa nak tido aku punya lelangit sakit,aku memang dah agak dah nak demam,aku tau bila aku nak demam je sure aku punya lelangit aku macam merah2 sakit.susah nak telan makan ke minum.bayangkanlahh menyeksa tuu haiyyoo.okay semalam aku memang tkboleh nak makan or minum.tapi makan jugaklah sebab kalau tk kelaparan aku.tapi sikit je.hehe.semalam aku just banyak selsema jee aku rasa bosan aku tengoklah movie dengan nenek.tengok cerita hantu indon.aha.masa aku tgk tu aku pause2 kejap.sebab aku selsema,so kejap2 g tandas.Hahaha.
Nenek aku pon diam jee.fahamlah aku ni nk demam :
Okayy semalam tengah aku demam2 kan petang tu sempat pulak aku Ber Webcam dengan si Eryn dan juga Makcikkk.haha.layan arr wehh muka aku pucat enn?Haha.apalah demam2 pon onl lagi aku ni.ish ish.haha.all rite malam semalam okayy aku nak cerita macam mana peritnya aku tkboleh nak tido ya amat !.haddoiii.susah nak tido kejap2 bangun.taktahan aku dengan selsema aku ni.haiyyooo.
Aku pon tersedar jam 9.30pagi.aku bangun dan tak tahu nak buat apa.aku rasa badan aku bisa2.lemah semacam je.entahlah normal lah bagi setiap orang yang demam mesti sakitkan.takkan happy pulakk.haha.harini aku rasa tekak aku sakit.batuk2 je.tapi lelangit aku mula sembuh.alhamdulillah takdelah seksa sangat.tapi cuma aku asik batuk2 je.aku kedapur tengok2 ibu dah masak mee goreng.wow.sedap aku pon apa lagi belasah je lah kann :DD
Lepas je makan terus aku makan ubat,then aku cari2 mana ubat batuk.tanyalah ibu.mana ubat batuk.boleh pulakk ibu cakap dah habis.ayoyoyo.okay aku makan je ubat demam.masa aku tengah baring2 tengok cerita Ac Sempoi kat bilik.ibu pon cakap dia nak keluar ke s'pore kejap.oh okayy.then aku dapat panggilan ibu cal ckp suruh dtg clinic.aku dengan tkmandinya terus keluar g clinic.tak jauh pon*Hehe.ibu kata dia ada beli ubat batuk.ohh okayy alhamdulillah :)
Balik jee terus aku telan ubat batuk tu.rehat rehat dan rehatlah aku dibilik :)

p/s : Aku harap esok pulihlah demam aku ni.aku nak keluar dengan kawan2 woo.haha.Ameen :)

20091005

'Please Rate This Lyric'

Takpernah kau kotakan cinta kita,
Seperti masa2 dulu lagi,
aku tetap bingung,
memikir ia..

Cintamu hanya milik aku,
takpernah aku menduakannya,
tapi engkau jangan,
memusnahkannya...

apa salahku,
hingga kau tegar selingkuh,
kau goyahkan ikatan kasih kita,
tegar kau duakan cinta !

kulihat kau berkasih dengan yang lain.
aku berpaling,menggenggam bunga di tanganku,
cincin di genggaman ku lempar,
punah harapanku untuk mengikat kasih,
rupanya kau sudah punya kasih lain..


penulis lirik - Ammar & Shaf

---------------------------------------------------------------

Okayy to all readers- lirik diatas ini adalah hasilnya dari aku dan juga shaf aka makcik bedah.actually kita orang bukan apalah,cuma kalau2 korangkorang yang baca ni ada pendapat lain atau ada ayat2 korang yang lagi hebat tu yang boleh dikongsikan untuk mencantikkan lirik ni lagi,kita orang cuma nak memastikan lirik ini betul2 perfect.hehe.so if korang ada apa2 pendapat yang boleh dikongsikan untuk lirik kat atas ni bolehlah postkan comment korang.eh kejap lagi satu if korang boleh bagi kita orang tajuk untuk lagu ni,boleh postkan jugak tajuk tu di comment yee :DD

p/s : Hasil kerja lirik ini bukanlah ditiru atau diambil dari siapa2.Harap Maklum*

20091003

2Manusia ke city square

Tepat pukul 11pagi aku siapsiap nak keluar dengan wan.mau ke bandar,okay kita orang bosan sebenarnya duduk kat rumah takde buat apa.so kita orang pakat arr nak keluar g bandar tengok wayang.aha,tapi tktau nak tengok citer apa.haha.okayy aku keluar.sampai je kat bustop dalam pukul 12gitu.wan msg cakap 'weh aku lambat sikit tau' haha.kau lambat sikit ke lambat banyak haa?ngok.aku tunggu dari pukul 12 sampai pukul 12.40 tahuu?Hahaha.ada pulakk kau tkcukup duitlah apa lah.ish ishh.aku dh siap2 kau baru ckp bla bla.haha.tapi takpe akhirnya si wan keluar jugak pegi.sambil2 aku dengar lagu time tu.ada motor datang,aku ingat siapa.ohh rupa2nya acap hantar wan datang bustop pulakk.haha.all rite si acap pon kesian tengok adiknya takde duit.terus dia keluarkan walletnya yang agak tebal tu.haha terus keluarkan Rm** ehh diam2 sudah.ahahaha :)) okayyokayy acap pon gerak balik.bas pon sampai.so naik lahh.takkan nk turun pulak kan?haha.


All rite bila aku dah sampai turun je bandar.aku tengok suasana bandar harini takdelah heboh sangat pon.biasa2 je.okay gud.haha.so jalan masuk terus ke level6.then naik ke level7.
kita 2orang pon tengoklah apa movie yang best.aku ingat nak tengok cerita Sorority Row.habis fikir2 balik dah lambat.aku sampai pukul 1.15.haha.cite tu start 1.25.agak agak arr.so kita orang mengambil keputusan tengok cerita Kuntilanak Kamar Mayat.
yaa yaa tengok tajuk dah tau itu cerita indon kan?Hahaha.okayy si wan ni cakap.ini cerita seram ni.aku pon iyee kan aja.ohh ohh best eh?aha.okay wayang start pukul 2.45,ehh ehh sebelum tu kan si wan cakap 'ehh itu bukan pqa ke?'haha yaa yaa aku nampak pqa aka kecik tadi dengan Bf dia.hahaha.woaahh dh ada bf tak kasi tau yee.haha.lantas aku pon tersenyum lah sikit.dia pon membalas.eccehh eccehh*haha.
so kita orang sempat2 lah lagi pusing2 kejap.aku pon terus ke CoolBlog(kalau aku hangout pernah tak aku tk cerita pasal coolblog?Hahaa)terus aku beli air fav aku oreovanilla.then si wan ni beli air dia.so kita terus ke bawah kejap luar.si wan nak sedut asap dia kejap.haha.dah selesai si wan sedut asap dia terus kita orang naik atas balik.beli popcorn.pukul 2.35 dah boleh masuk.so terus kita orang masuk.cari2 tempat(kita orang duduk kat belah tepi skali)Haha.okayy okayyy teruslah kita orang tengok wayang tu bla bla bla.
Okayy moral dalam cerita tu ialah...seram boleh laa.lawak semestinya si budak berambut kerinting.Hahaha weh wann aku nak pecah perot dalam tuu wehh !.Hahaha.perempuan dia.aku tkboleh nak tutup mata.Wakakaka.gila doe yang boleh tgk budak2 16ketas je yee.eh kita dh 16tahun kn?ohh bolehbolehh.HAHAHA.
Lepas je cerita buduh dan sengal tu habis.normal laa bagi setiap orang kluar wayang mesti cerita2 pasal apa yg jadi dalam cerita tadi kan.hehe.then si wan dah letih.aku pon sama.jam menunjukkan pukul 4.30ptg.so aku ngan wan pon gerak amik bas lain2.dia ke perling aku ke tampoi.okayy harini aku luangkan masa dengan begitu baik sekali.alhamdulillah :)


p/s : wan ohh wan nasib baik kau pergi.kalau tak melepas nak tengok cerita tuu.Haha.part aku tktahan yang rambut si kerinting tu jadi punk bila jumpa hantu.Muahahaha :))

20091002

Game Fifa10 dah keluar !.

Harini aku tak kesekolah.kenapa?adalah wehh.korang nak tau?aku kan lama dh tkponteng sekolah.so harini buat cuti sendirilah beb.aha.lagi pon semalam dah kasi tau cikgu dah yang tknk datang harini.cikgu cakap buat surat.hahaha all rite surat temberang aku buat nanti.Muahaha :))
Okayy harini aku bangun jam 10pagi.terus aku ingat meera cuti harini.so cepat2 txt dia kan.dia pon rply bla bla bla kita txt.aku pon terus gerak pergi mandi.lepas tu sambung balik baring tengok tv.takde bende nak buat wehh*Ahaa.lepas tu tengok channel 811 ada cter soccer kids untuk budak2 malaysia ni.aku tengok diorang main not bad lah budak2 under12.pelapis2 bola sepak malaysia akan datang insysaallah :)

Masa tengah tengok tu jam dah pukul 11.tiba2 je kedengaran suara ibu,adik adik ikot ibu g kipmart jap nak beli barang banyak.esok kawan2 amir datang nak masak nanti.wo wo wo aku letiih ni.tapi takpe aku pon terus siap2 terus keluar dengan ibu,semasa dalam kipmart tu aku g beli coolblog dulu(beli air OreoVanilla)biasanya kalau g coolblog air tu je aku order.Haha.
So cari barang2 dapo kat dalam tu bla bla bla aku pon g kedai cd game.weh wehh Fifa10 dah keluar bebb !.gila tak sabar aku.terus aku pakai duet aku membelinya.Hahaa.jam dah menunjukkan pukul 12.20 so aku terus gerak balik ke rumah.pukul 1 macam biasalah jumaat kan so gerak ke masjid.then balik jee terus aku main game Fifa10.Hahaha.boleh laa tahan grafik mcm biasa tp dia punya game banyak yang baru.ceh aku cakap ni mcm korang tau2 je kan*HAHA
All rite dah main semua aku terus buat hw kejap.then baru onl.haha itu lah harini punya cerita,kejapkejap esok nak hangout wehh.tapi kawan takde pulak.ayoyoyo.Haha.

p/s : continue main fifa10 lahh wehh ! :DD

20090928

Harini Makan Sedap

Today pegi sekolah macam biasalah dh memang rutin harian kena ke sekolah je kan,so pegi sekolah,macam biasa je blaja blaja blaja gitu jee,then balik rasa lapa pulak kan,maklum la kat sekolah aku mana makan..bawak duit je tapi tk makan pon,tadi balik je kot dengan si asrol g kantin minum air itu je aku minum je.Haha so balik2 ibu cakap ada nasi lemak,whoaaa sedapp tuu,aku apa lagi onl kejap then terus g dapo amik makanan haha taksabar2 si amar ni*Heeee :DD
Terus bawak dulang mcm biasa masuk bilik sndiri tgk tv cite Gitulah Raya kat astro.so melayan cerita tu sambil makan.sedap pulak wehh nasi lemak tu.haha kekenyangan aku petang harini.nanti malam lapa balik nii HAHA :DD

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Jap jap sebelum tu nak cakap thanks kat ameera diana yee,thanks bg support kat amar ye,love you adikk :) haa haa nanti cal lah amar lagii kita bergayut sampai pagi.kejap kejap kena g kedai topup Rm100 dulu.HAHA okayy okayy thanks bnyk2 apa2 pon si amar lg hebat dari si D tu kan kan?Muahahaha :))

-------------------------------------------------------------------------------------------------

p/s : Kekenyangan & Topup Rm100 tau tau!Wakakaka :))

Kembali Update Ini Blog

Hello hello semua pembaca blog aku ni.lama dah tk update nak ikot kan last update masa malam raya masa tu agaknya.heee.lagi pon aku jarang online watu raya masa tu,kalau onl pon kejap je tk amik lama.sebab abang aku yang pulang dari ibu kota tu pakai pc ni,so aku tkdpt lah nk update blog sangat.hehe :DD

------------------------------------------------------------------------------------------------

Yeahhh raya dah 1minggu berlalu,hmm raya not so bad lah.tapi kadang2 mmg sangat2 bosan raya tahun ni.hmm entah sebab rasanya rindu kat kampung halaman kot.lama dah tk balik sana,last raya kat kampung pon 3tahun lepas,tu lah terkenang jugak masa dulu malam raya kat kampung ramai sedara mara datang balik lepas tu budak2 semua buat kecoh bakar mercun2 semua main bunga api,ada pelita semua.haihh rindu rindu,tapi tahun ni aku beraya di johor bahru rumah sendiri je.takpe lah dah bertahun tahun raya kat sini,paling2 pon pergi s'pore,tapi tahun ni raya tk jejak s'pore pon.sebab nenek ada kat rumah jb ni,uncle aunty semua bnyk yang datang rumah je.tu yang tk balik s'pore.ya ya aku pon bosan duduk ruma 24jam,mengadap tv main ps2 dengan abang second aku then apa yang aku buat tak beraya sangat pon.ada pon orang ramai datang rumah je beraya.so raya tahun ni tak banyak pon yang aku perlu cakap hanya duduk ruma menghabiskan waktu lapang yang ada dekat rumah je.hmm.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Lepas tu harini first day school jugak after 1week dh cuti kan.haa pasal sekolah sekolah sekolah !.

AKU MALAS NAK CERITA PASAL SEKOLAH ! Full Stop !


-------------------------------------------------------------------------------------------------

p/s : Takde ke 1hari tu hari paling bermakna untuk aku?tolonglah ! :(

20090918

Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin




Aku macam tak sangka nak raya dah tau,malam ni dah malam raya.
Rasa2nya tahun ni perjalanan waktu puasa macam kejap jee.lip lap lip lap dah nak raya dah.ayoyoyo.Wahhhh raya raya raya,cakap aku lah siapa yang tk suka raya kan.nak meraikan sambutan hari raya dengan penuh rasa kesyukuran dengan kegembiraan.whoaa.dapat balik kampung semua main bunga api main mercun,tapi kalau kalau main mercun tu janganlah sampai mencederakan diri yee.takut2 raya kat hospital lak korang nanti.Haha.tahun ni aku raya di jb saja.tak balik kampung rasanya.pahang jauh lah kot.hee takpe raya d'jb pon best apa kan.then then maybe pergi s'pore.wahhhh duet raya woo.Lagi gerek,duit raya double tuuu.Muahaha :))
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Okayy sebelum tu aku nak ucapkan,
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin kepada seluruh umat islam didunia ini,moga raya kali ini membawa 1001makna bagi korang,dalam2 raya tu janganlah korang sibuk mengutip duit raya jee,solat jangan lupa yee.heee :DD
Kalau ada salah dan silap yang aku lakukan ampunkan lah dosa2 aku ni.kita manusia tidak lari dari melakukan kesilapankan?so maafkanlah aku dri hujung rambut ke hujung kaki jika aku ada buat salah silap kat korang semua yee :)

------------------------------------------------------------------------------------------------
Dan kepada semua kawan2 rapatku atau semua rakan sekolah ku yang nk datang rumah jemput2lah duit raya adalah dalam 50sen gitu.kuih raya banyak makanlah.jangan telan sampai habis sudahh.Hahaa.Rayaaaaaaaaaaaaa :DD

------------------------------------------------------------------------------------------------
p/s : Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri :)

20090913

Catatan Biasa

Bosan arr nak update lah kejap blog ni.hmm nak cerita apa pon aku tak tau.haha boring ya amat gila ! Ahaa.
Tuari aku tengok Man city lawan dengan Arsenal.haha baik arr adebayor,main baik sehh dia.lepas tu kau sepak muka van persie.Hahaha.Aku rasa si adebayor ni keluar arsenal sebab dia tk suka club tu kot.entahh.dah goal terus lari satu padang pergi kat fan arsenal(Ala2 mcm perli fan arsenal arr)hahaha.bagusbagus dia main bagus.Kena titik Arsenal 3-1.Haha :))

Lepas je aku tengok match tu,terus ada satu lagi super match kan.siapa lawan haa..
Totthenham lawan Man U.haha.aku pon tk sure nak pilih siapa.sebab aku rasa totthenham memang main bagus.aku suka cara dia main.si harry redknap jaga club tu bagus main ada cara tersendiri.haha.tapi Man U club yang dah aku minat dari kecik lagi.since aku haa haa 4tahun rasanya.haa.tapi aku still nak Man U menanglah kan masa lawan tu.Hahaha tak sangka pulak aku walaupun Alex ferguson turunkan pemain taklah banyak star pon.tapi main baik gila.Man U kawal bola cara.yeayyy menang jugakk 3-1.totthenham yang tkpernah kalah season ni,telah Man U kalah kan.Haaa siapa lagi?Man city?Chelsea?Liverpool?Alaaa apalah sangat.ehh walaupun Man U tak banyak star still boleh kasi gempaakk lah result dia.Ada brand?Haha Glorious Manchester United !!! :DD

p/s : Minggu ni ada Uefa lah.lepas tu lawan dengan Man City :DD

20090910

Al-Fatihah Untuk Cikgu Mustapha :(

Encik Mustapha Bin Nafa
Guru Penolong Kanan 1 Smk Dato Usman Awang.
Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat Allah SWT
Dan semoga Allahyarham Dalam kalangan orang orang yang beriman.
Al-Fatihah
---------------------------------------------------------------------------------------------
Dia seorang cikgu yang baik berdedikasi semangat !
Semalam dapat berita ni dari yusra dia txt cakap cikgu mustapha dah meninggal,Inalillah... :(
Masa baru dapat berita mula2 terkejut jugak.macam tkpercaya je.
Tapi cikgu memang dah lama masuk keluar hospital
Kata cikgu2 ni semua dia ada sakit buah pinggang.
Hmm...
Mungkin Allah lebih sayangkan cikgu.
Al-Fatihah.

Berbuka Bersama Kawan kawan

Apabila si keding dan si manja tengok menu makanan.kejap kejap Manja ke?*Blueeekkk.HAHA



Aku harap korang kekal lama weh.acap acap,yusra sayang kau weh :)



Blurrrr.haahaha.waktu ni makanan belom sampai bnyk lagi.haha.



Kejap aku nak tanya satu jee.kenapa mukaku macam tepung gomak daaa?HAHA



Muka kita poyo.so korang ada masaalah?HAHA



Kau dah kenapa?hiphop apa?Hahaha


Aku takde kena mengena dalam gambar ni sebenarnya.amik sorang2 dah la.aku malas.hahaha

Haaa haaaa semalam 10hb aku,acap,slay,wan(ada2orang),yusra dengan syaril.haha menggila waktu berbuka yee :DD

Woaaahhh tahun ni berbuka dengan membe2 aku ni memang gempaakk gila !.haha.

Aku keluar acap sampai rumah terus bawak aku pegi perling.kita orang buka kat restoran Z Family kot.ahaa.jumpalah si yusra(Gf acap yee)lepas tu acap balik ruma dulu die g mandi semua.ada ke patut tinggal aku ngan yusra?haha takpe lepas tu kita orang buat projek.ehem ehem.kita orang amik gambar kot.Kejapkejap yusra aku mintak maaf dulu arr sebab gambar aku je banyak gambar kau ciput jee.HAHA.btw thanks doe.aha.
gambar2 yang kita orang amik tu semua tidak ada kat atas tu.sebab aku malas nk tunjuk aku punya gambar sorang2.haha.pukul 5.45 si wan keding dgn wan panjang pon sampai.terus kita orang tuka meja.ehh kejap kita orang semalam tuka meja 3kali tahu?ini semua angkara acap!Haha.bertukar2 pulak.aiseehh.okay lepas tu acap dengan sorang lg membe dia sampai.entah nama budak tu siapa ntah tak dikenali nama dia.haha.terus oder makanan semua yang pasal makanan semua tu malas la nk cerita sebab banyak sangat kot.haha.pukul 6.45 si syaril dengan slay baru sampai.wakk luuu sampai pukul 6.45.Ayoo.haha.terus diorang order semua bla bla.sebelum buka sempatlah jugak amik2 gmbr sikit2.bila buka je bacalah doa.makan makan semua.heeee :DD aku makan boleh tahan lah banyak jugak.
----------------------------------------------------------------------------------------------
budak2 ni membebel2 semua lepas dah makan semua jam pon dh pukul 7.50.haaa?solat maghrib weh?haha.selamatlah masjid kat sebelah jee terus kita orang g solat kejap.dah habis semua si syaril cakap dia nak pegi kipmart?haaa?kipmart?woiiii aku g sana harihari tahu?naik muakk aku.haihh.so terus je lah pegi.eh eh kejap.kita orang buat hal sikit.masa nak ke kipmart naik moto.aku wan kecik dengan wan besar naik moto 3orang skali naik?HAHA.Amekk kauu hahaha.okayokay sambung cerita sampai jalan2 dalam kipmart tu round2 semua naik letih pukul 9.15 terus kita orang bla.lepas tu last kita orang amik gmbr yang ramai2 tu.whuaaa muka aku burukk yee semua.HAHA.slay muka maintain machoo,syaril muka gila dia,acap dengan mulot dia,wan biasa2 jee dua2.haha.jap jap yusra kau tukang photographer.Hahaha.lepas tu wan hantar aku balik jabat tangan ngan budak2 ni semua lepas tu aku chow.haha sebenarnya banyak lagi cerita yang aku nak kata.tapi biarlah semuanya aku yang tahu ngan budak2 ni.haha.
--------------------------------------------------------------------------------------------
p/s : Hahaha buka memang perut aku kembong ya amat gila punya !.Haha