20140323

TAJUK "Nenek"


Assalamualaikum WBT

Sepatutnya post sebelum ini akan aku ceritakan akan kisah2 menarikku sepanjang aku tidak update dah hampir sebulan. Tapi itu nanti-nanti sajalah. Ya! Nenek masuk hospital haritu diberitahu oleh Ibuku sendiri. Hari itu hari Isnin yang lepas. Tapi sudah dibawa keluar dari Hospital di Singapura pada Rabu lepas. Doktor kata pada Ibuku yang seakan berbunyi "Bawalah ibumu balik, berilah dia makan apa saja dia mahu, diberi masa 2 atau 3 minggu, Apa pun bersedialah." (Translate dalam English sendiri) Kerana doktor tu cakap orang puteh ~

Setelah mendengar khabar tersebut aku mengambil keputusan untuk pulang ke Johor Bahru pada Jumaat yang lepas ni, dek kerana Passport ku belum renew lagi. Hari ini Ahad aku telah renew Passport aku.
Cerita pasal renew Passtport ni, Dok dari jam 7.30pagi dah sampai Pekan Rabu tu, beratur panjang nak ambil nombor giliran.... jam dah menunjukkan 9.25pagi barulah aku sampai untuk ambil tiket yang bernombor pendaftaran 1218. Ok nampakkan 2jam aku TEDUNG berdiri? ok itu takpalah. 
Sudah aku pun tengok Nombor bilangan masa tu baru 1098. Jadi menunggu dan menunggu sampailah jam 12 Tengahari barulah giliran nomborku dipanggil dan diberi butir2..... dan 2.30 petang ambil passtport terus ke Singapura. MALAS NAK TAIP PANJANG2. Korang bukan baca pun. 

Seorang diri ke Singapura dari Checkpoint JB... Sampai di Checkpoint Temasik, Jumpa Ibuku dan dah lepas salam Ibu. Tahu tak apa ayat first dia cakap? "Kenapa cengkung sangat ni?" ok aku dibebebebebel.... pasal? Aku makan kot cengkung apanya. hmm...
Ok dok lepas tu Ibu ajak makan Pizza Hut... Lepas tu pi beli barang2 kat Shopping Mal.... 
Dan seterusnya ke rumah Nenek yang turut ada Wakli (Pakcikku)

Nenek nampak sihat, boleh duduk boleh berbual macam biasa, cuma penghilatannya sejak 2 3 tahun ni memang kurang jelas. Dia nampak seakan-akan sihat. Cuma Doktor kata DALAMAN dia sudah teruk.... Berbual-bual sikit dengan Nenek... Sedih waktu nak pulang tadi... Dan tanpa banyak cakap lagi aku pun pulang dan selamat alhamdulillah di Johor Bahru kembali. Sekian.

p/s : Terima kasih Puteri Irzuanna aka Put.. kerana ekau la yang dok teman den dari pagi sampai tengah hari bilo den bosan renew Passtport tadi. 
 

No comments:

Post a Comment